•  ЕНЕРГЕТИКА ЕКОЛОГІЯ ЛЮДИНА

 

 

Календар

<березня 2024>
ПНВТСРЧТПТСБНД
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
На даний момент 389 гостей на сайті
Яндекс.Метрика

Теплотехніка та енергозбереження

ЕНЕРГО- I ЕКСЕРГОЕФЕКТИВНIСТЬ СИСТЕМ ТЕПЛОПОСТАЧАННЯ БУДIВЛI (ДОСЛІДЖЕННЯ, АНАЛIЗ, НОВI ПОКАЗНИКИ)

Друк PDF
AddThis Social Bookmark Button

В.І. Дешко, Н.А. Буяк, I.C. Долгополов, В.Т. Тучин.

Проаналізовано та досліджено енергетичні та ексергетичні потоки, які використовуються для забезпечення теплопостачання будівлі, починаючи від первинного палива і закінчуючи огороджуючими конструкціями. Оцінено існуючі показники енергоефективності будівлі, розроблені нові показники, що визначають енерго- і ексергоефективність використання первинного палива, та обгрунтована доцільність їх застосування.

 

Завантажити

 

ВПЛИВ МЕХАНІЧНИХ ВІБРАЦІЙ НА ТЕПЛОПЕРЕДАЧУ В ПУЛЬСУЮЧИХ ТЕПЛОВИХ ТРУБАХ

Друк PDF
AddThis Social Bookmark Button

А.М. Наумова, В.Ю. Кравець .

У сучасній теплонавантаженій техніці широко використовуються автономні теплопередаючі пристрої - теплові труби і термосифони. Розвиток радіоелектроніки, обчислювальної техніки і т.д. призводить до мініатюризації пристроїв та збільшення теплових потоків, що відводяться. Відповідно, необхідні більш ефективні системи охолодження.

 

Завантажити

 

МОДЕЛІ СКЛАДНОГО ТЕПЛООБМІНУ ДЛЯ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОГО ВИРОЩУВАННЯ ЯКІСНИХ ОПТИЧНИХ КРИСТАЛІВ

Друк PDF
AddThis Social Bookmark Button

В.І. Дешко, д.т.н., проф., А.Я. Карвацький, к.т.н., с.н.с., Ю.В. Лохманець, аспірант.

Розглядаються глобальні моделі складного радіаційно-кондуктивного та радіаційно-конвективного теплообміну в установках з вирощування напівпрозорих кристалів з розплаву, їх застосування для оптимізації та оперативного керування процесами кристалізації з метою покращення якості отримуваних оптичних кристалів та зниження питомих витрат електроенергії. Призначення чисельної моделі та метод вирощування визначають складність моделі і, швидкість розрахунку та точність отримуваних результатів.

 

Завантажити

 

ДОСЛІДЖЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ПРИПЛИВНО-ВИТЯЖНОЇ ВЕНТИЛЯЦІЙНОЇ УСТАНОВКИ З РЕКУПЕРАЦІЄЮ ЯВНОЇ ТА ПРИХОВАНОЇ ТЕПЛОТИ

Друк PDF
AddThis Social Bookmark Button

І.О. Крот.

Питання енергозбереження в будівлях є дуже актуальним під час зростання цін на енергоносії. Для таких об’єктів застосовуються такі енергозберігаючі заходи, як використання сучасних віконних конструкцій та ущільнення огороджуючих конструкцій. Недоліком таких заходів є ускладнення потрапляння свіжого повітря у приміщення, тому часто робиться провітрювання. Це зменшує енергозберігаючий ефект від цих заходів.  

Завантажити

 

МАЛОГАБАРИТНЫЕ КОНДЕНСАТОРЫ С ГИДРОФОБНЫМИ ПОВЕРХНОСТЯМИ

Друк PDF
AddThis Social Bookmark Button

Ю.Н. Шельмук, А.С. Гавриш.

Теплообменные аппараты с фазовыми переходами теплоносителей получили широкое распространение в различных установках промышленной теплоэнергетики [1-3]. В последнее время непрерывно возрастает интерес к исследованию капельной конденсации, применительно к действующим теплообменным аппаратам (ТОА).

 

Завантажити

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 Наступна > Кінець >>

Сторінка 1 з 3