•  ЕНЕРГЕТИКА ЕКОЛОГІЯ ЛЮДИНА

 

 

Календар

<березня 2024>
ПНВТСРЧТПТСБНД
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
На даний момент 383 гостей на сайті
Яндекс.Метрика

Сталий розвиток енергетики

Cталий розвиток суспільства та енергетики

Друк PDF
AddThis Social Bookmark Button

Згуровський М. З., Праховник А.В.

Як відзначалося на економічних самітах у Давосі в 2007 - 2009 роках, сучасна цивілізація вступила в конфлікт із природою, негативно впливаючи на навколишнє середовище і процеси зміни клімату, що, по суті, є загрозою її існування. У ході обговорення даної проблеми ще в 90-х роках минулого століття було введене поняття «сталий розвиток

Завантажити

 

ПОБУДОВА БАЛАНСІВ СПОЖИВАННЯ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ЕНЕРГІЇ ВИРОБНИЧО-ГОСПОДАРСЬКИХ ОБ’ЄКТІВ ЙМОВІРНІСНО-СТАТИСТИЧНИМ МЕТОДОМ

Друк PDF
AddThis Social Bookmark Button

В.Ф. Находов, О.В. Бориченко.

В умовах недостатньої забезпеченості власними паливно-енергетичними ресурсами (ПЕР), систематичного зростання цін на вітчизняні та імпортовані енергоресурси, для нашої держави все більш нагальною стає необхідність практичного вирішення задач енергозбереження в усіх ланках національної економіки, і перш за все, у промисловості, яка залишається найбільшим споживачем палива та енергії всіх видів.  

Завантажити

 

КЛАСИФІКАЦІЯ ТА ВИБІР КРОКУ ДИСКРЕТИЗАЦІЇ ГРАФІКІВ НАВАНТАЖЕНЬ ЕЛЕКТРОПРИВОДА ПРОМИСЛОВИХ МЕХАНІЗМІВ

Друк PDF
AddThis Social Bookmark Button

 О.М. Закладний, к. т. н., доц., О.О. Закладний, аспірант.

При розробці й створенні засобів контролю енергоефективності технологічних процесів на базі електропривода виникає завдання, пов'язане з поділом безлічі об'єктів контролю відповідно до їх технічних характеристик (ознак) на класи. Аналіз відомих методів класифікації об'єктів [1] показує, що ці методи орієнтовані на визначення міри подібності ознак різних об'єктів у деякому багатомірному метричному просторі, де кожній ознаці відповідає вербальне або числове значення. Таким чином, виділяються підкласи об'єктів контролю енергоефективності, що дозволяє відповідно до їх технічних характеристик забезпечити мінімальну параметричну надмірність[2].

Завантажити

 

МЕТОДОЛОГІЯ ТА РЕЗУЛЬТАТИ ВАРТІСНОЇ ОЦІНКИ НЕГАТИВНОГО ВПЛИВУ ЕНЕРГЕТИКИ НА ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ

Друк PDF
AddThis Social Bookmark Button

 Йошіо Мацукі, І.О. Крот, О.В. Пепчук, К.О. Пєтушкова, М.В. Стоцька, О.В. Тишко, О.В. Хількевич.

Порівняльна інформація щодо здоров'я і впливу на навколишнє середовище різних енергетичних систем може допомогти в оцінці вибору виду енергії. За останні двадцять років шляхом досліджень науковці намагалися визначити характеристики екологічного впливу для широкого ряду джерел енергії [1].

Завантажити

 

ВТОРИННЕ ВИКОРИСТАННЯ ВИКИДІВ ВУГЛЕКИСЛОГО ГАЗУ ПРИ РОБОТІ ТЕС

Друк PDF
AddThis Social Bookmark Button

 В.В. Наместнік, студентка-магістр, С.В. Бручковська, студентка, І.В. Роїк, студентка 

Однією з найважливіших проблем сучасності є глобальне потепління. За думкою вчених, це явище спричинене надмірними викидами парникових газів (оксиду карбону (ІV), метану, оксидів нітрогену, фреону, озону тощо) в атмосферне повітря. Ці гази добре пропускають сонячні промені до земної поверхні, помітно поглинаючи довгохвильове теплове випромінювання поверхні Землі і нижніх шарів атмосфери. У свою чергу, поглинене теплове випромінювання, накопичуючись біля поверхні Землі, спричинює парниковий ефект, який може досить

Завантажити

 
<< Початок < Попередня 1 2 Наступна > Кінець >>

Сторінка 1 з 2