•  ЕНЕРГЕТИКА ЕКОЛОГІЯ ЛЮДИНА

 

 

Календар

<січня 2018>
ПНВТСРЧТПТСБНД
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
На даний момент 378 гостей на сайті
Яндекс.Метрика

Енергоефективні екобезпечні технології та ...

ОСНОВНІ ЕНЕРГОЕКОЛОГІЧНІ ТА ЕКОНОМІЧНІ ЧИННИКИ РОЗВИТКУ ВІТЧИЗНЯНОЇ МЕТАЛУРГІЇ У РАМКАХ КІОТСЬКОГО ПРОТОКОЛУ

Друк PDF
AddThis Social Bookmark Button

О.М. Кравченко, аспірант, Є.М. Іншеков, канд. техн. наук, доц.

Велика енергоємність української економіки, в результаті якої, за умов збільшення видатків на енергоносії, українські товари стали неконкурентними на світових ринках. В найбільш енергоємних галузях національної економіки – металургійній, машинобудівній, хімічній, а також житлово-комунальній сфері – динаміка зниження енергоємності валової доданої вартості не досягла необхідних показників через погіршення технічного стану обладнання, яке, за оцінками експертів, має ступінь зносу 65 – 70%. Унаслідок цього в зазначених галузях триває процес підвищення питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів на деякі важливі види продукції [1].

 

Завантажити

 

АДАПТОВАНІ АЛГОРИТМИ ВИМІРЮВАННЯ ТА РОЗРАХУНКУ ДОДАТКОВИХ ВТРАТ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ В СИСТЕМАХ З ПЕРЕТВОРЮВАЧАМИ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ

Друк PDF
AddThis Social Bookmark Button

С.П. Денисюк, В.О. Кравцов.

Розглянуто особливості аналізу точності вимірювання додаткових втрат електроенергії в системах з перетворювачами електроенергії. Запропоновано співвідношення оцінки рівнів відображення додаткових втрат електроенергії при використанні окремих визначень реактивної потужності по відношенню до реального рівня додаткових втрат електроенергії.

 

Завантажити

 

АНАЛІЗ ІСНУЮЧОГО СТАНУ ВИКОРИСТАННЯ ДИФЕРЕНЦІЙОВАНИХ ТАРИФІВ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ ТА ЇХ ВПЛИВ НА РЕЖИМИ ВИРОБНИЦТВА І СПОЖИВАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ

Друк PDF
AddThis Social Bookmark Button

Т.В. Степаненко, В.Ф. Находов, к.т.н., доц.

Попит споживачів на електричну потужність в об’єднаній енергосистемі має нерівномірний характер. Це проявляється в добових, тижневих та сезонних коливаннях навантаження. Однак виробництво електроенергії найбільш ефективне та економічне лише у тому випадку, коли такі коливання при повному навантаженні системи залишаються якомога меншими. Тому в останні роки, в світлі глобального зростання енергоспоживання (більше 3 % в рік), постає питання більш ефективного використання старих енергоустановок, а не будівництво нових зі значними капіталовкладеннями. З іншого боку, виникає необхідність стимулювати якимось чином споживачів до вирівнювання графіків навантаження.

 

Завантажити

 

ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА СИСТЕМА ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ ДЛЯ ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ З УРАХУВАННЯМ ЕКОЛОГОКЛІМАТИЧНИХ ФАКТОРІВ

Друк PDF
AddThis Social Bookmark Button

Є.М.Іншеков, к. т. н., доцент, К.О.Решетняк, магістрант.

Енергозбереження у сучасних умовах глобалізації міжнародних економічних і геополітичних відношень набуває домінуючого значення, оскільки в умовах дії Кіотського протоколу це є найважливішим питанням економічного розвитку країни, а також найважливішою сферою міжнародного бізнесу, значимим предметом та засобом взаємодії між країнами.  

 

Завантажити

 

ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ СВІТЛОДІОДІВ

Друк PDF
AddThis Social Bookmark Button

О.І. Соловей, І.С. Смолін.

Світло це найголовніша умова ефективної життєдіяльності людини. Від нього залежить продуктивність, якість та безпека праці, комфортність існування. Основним джерелом світла, як відомо є сонце. Робочий час люди розраховують проводити в освітленні сонцем години, а для освітлення свого місця роботи в нічний час, чи в місцях куди сонячне проміння не проникає, або його недостатньо використовували та використовують додаткові джерела освітлення.  

 

Завантажити

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 Наступна > Кінець >>

Сторінка 1 з 5