•  ЕНЕРГЕТИКА ЕКОЛОГІЯ ЛЮДИНА

 

 

Календар

<січня 2021>
ПНВТСРЧТПТСБНД
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
На даний момент 379 гостей на сайті
Яндекс.Метрика

Сталий розвиток енергетики

CТАЛИЙ РОЗВИТОК СУСПІЛЬСТВА ТА ЕНЕРГЕТИКИ

Друк PDF
AddThis Social Bookmark Button

Згуровський М. З., д.т.н., проф., академік НАН України, Праховник А.В., д.т.н., проф.

Як відзначалося на економічних самітах у Давосі в 2007 - 2009 роках, сучасна цивілізація вступила в конфлікт із природою, негативно впливаючи на навколишнє середовище і процеси зміни клімату, що, по суті, є загрозою її існування. У ході обговорення даної проблеми ще в 90-х роках минулого століття було введене поняття «сталий розвиток - sustainable development». Зокрема, в [1] термін «сталий розвиток» розглядається як розвиток, при якому задовольняються потреби в сьогоденні, не вступаючи в компроміс зі здатністю майбутніх поколінь задовольняти свої власні потреби і характеризує гармонічний, збалансований, безконфліктний прогрес всієї нашої цивілізації, окремих країн або їхніх груп.

Завантажити

 

Стохастичне оцінювання термічного зносу ізоляції силових масляних трансформаторів

Друк PDF
AddThis Social Bookmark Button

Денисенко М.А., докт. техн. наук ФРН, Притискач І.В., магістрант. 

Наведено стохастичне оцінювання навантажувальної здатності силових масляних трансформаторів за критерієм термічного зносу ізоляції та порівняння її з навантажувальною здатністю трансформатора за критерієм допустимого їх нагрівання на основі термічних моделей нагрівання і моделей зносу ізоляції трансформаторів згідно МГОСТ14209-97.

Завантажити

 

Оптимальний вибір альтернативних джерел електроенергії для побудови систем.

Друк PDF
AddThis Social Bookmark Button

Фесенко О.В., Негодуйко В.О. студенти.

У статті розглядається багатокритеріальна оптимізація систем розосередженої генерації електроенергії. Висвітлені основні принципи прийняття рішень при наявноті багатьох критеріїв. Запропоновано алгоритм оптимального вибору відновлювальних джерел енергії для електропостачання деякої місцевості.

Завантажити

 

Вибір методу побудови «стандартів» в системах статистичного контролю енергоефективності .

Друк PDF
AddThis Social Bookmark Button

МИРОНЕНКО М.С., магістрант, керівники НАХОДОВ В.Ф., канд. техн. наук, доцент, БОРИЧЕНКО О.В., асистент.

Однією з складових систем енергетичного менеджменту є підсистема оперативного управління ефективністю використання паливно-енергетичних ресурсів, яка являє собою сукупність так званих систем контролю і планування енергоспоживання (систем КіП відомих у зарубіжній практиці під назвою систем M&T (Energy Monitoring and Targeting Systems).

Завантажити

 

Оптимальне розміщення джерела розосередженої генерації в мережах напругою10 кВ .

Друк PDF
AddThis Social Bookmark Button

К.К. Моргун, О.О. Хоружий, студенти 

Розосереджена генерація є одним з перспективних напрямків розвитку світової енергетики. Одною з перепон на шляху реалізації таких проектів є взаємовідносини між енергопостачальною компанією і незалежними постачальниками електроенергії (власниками джерел розосередженої генерації). Саме тому для подальшого розвитку децентралізованої енергетики важливим є пошук компромісного рішення, яке дасть можливість підключення генеруючи установок малої та середньої потужності до енергосистеми, забезпечуючи максимально позитивний ефект з точки зору впливу на ефективність роботи електропостачальних систем, наприклад, на втрати потужності та енергії. Вказані обставини дозволили сформулювати принципову мету досліджень.

Завантажити

 

 

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 Наступна > Кінець >>

Сторінка 1 з 4